Pieter Asjes

Pieter Asjes heeft ruim dertig jaar ervaring als belastingadviseur. Na twintig jaar voor een big 4 kantoor te hebben gewerkt, was hij in 2011 samen met Arjan Bisseling founding partner van AsjesBisseling. Pieter is een sterke generalist en adviseert zowel Nederlandse als internationale cliënten. Ook familiebedrijven en cliënten in de sport – en dan met name het betaalde voetbal – adviseert Pieter vanuit een grote mate van persoonlijke betrokkenheid, flexibiliteit en met strategisch overzicht.
Naast een adviserende rol zorgt Pieter ook voor de rechtsbescherming van zijn cliënten als een discussie met de Belastingdienst niet in goed overleg kan worden opgelost. Hij voert regelmatig procedures als de belangen van cliënten daarom vragen.
Al ruim twintig jaar is Pieter de adviseur van de Financiële Commissie van de KNVB, die de belangen van de BVO’s behartigt ten opzichte van de belastingdienst.
Sinds juni 2016 is Pieter lid van het algemene bestuur van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). Hij is verantwoordelijk voor het overleg met de kantoren met minder dan vijftien leden, het overleg met de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën over de relatie tussen belastingadviseurs en de Belastingdienst en is lid van de Kerngroep Toezicht & Handhaving die overleg voert met de Belastingdienst over de vernieuwing van het Horizontaal Toezicht.
Pieter is eindredacteur van het boek Sport & Fiscus in de Kluwer reeks van Belastingwijzers. Tevens was hij docent aan Universiteit Nyenrode, Post Academisch Onderwijs Belastingrecht en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Pieter is getrouwd, heeft twee kinderen die studeren, fietst graag op de weg en op een mountanbike en zeilt een Dart 18 (catamaran).