Ron van Steijn

Ron van Steijn (1962) heeft fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit van Leiden (specialisatie Internationaal Belastingrecht) waar hij in 1987 afstudeerde. Ron is zijn carriere gestart bij een van de rechtsvoorgangers van PwC en is tevens een deel van zijn carriere werkzaam geweest bij Loyens & Loeff en KPMG Meijburg. In 2009 werd Ron partner bij Van Loman & Co belastingadviseurs en in 2014 richtte hij mede SchoemanVanSteijn belastingadvieurs op.
Ron heeft meer dan dertig jaar ervaring als belastingadviseur. Hij adviseert bedrijven op het gebied van loonheffingen en sociale zekerheid met als specialisatie alle aspecten van internationale mobiliteit van werknemers en werknemersparticipatie. Zijn klanten bestaan uit nationale en internationale ondernemingen, hun werknemers en executives (senior management, raad van bestuur en raad van commissarissen) die hij bijstaat bij hun financiële, fiscale en sociale verzekeringsvraagstukken. De laatste tien jaar heeft Ron zijn focus verbreed en staat hij ook familiebedrijven (familyoffices), vermogende particulieren en DGA’s bij met hun fiscale vraagstukken.
Ron spreekt regelmatig op seminars en geeft cursussen (uitzending van personeel en internationaal sociaal verzekeringsrecht). Verder is hij auteur van het boek Uitzending van Personeel (SDU 2008) en mede-auteur van de het boek wonen in het buitenland (FED 2003).